100% au considerat acest document util (1 vot)
331 vizualizări2 pagini

Evaluare Risc Escara

Documentul prezintă o grilă de evaluare a riscului de escare, cu criterii precum stare fizică, mentală, activitate și mobilitate. Scorul total indică nivelul de risc: sub 14 risc înalt, sub 12 foarte înalt. Planul de mobilizare monitorizează activitățile zilnice ale pacientului pentru prevenirea escarelor.
Drepturi de autor
© All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOCX, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
100% au considerat acest document util (1 vot)
331 vizualizări2 pagini

Evaluare Risc Escara

Documentul prezintă o grilă de evaluare a riscului de escare, cu criterii precum stare fizică, mentală, activitate și mobilitate. Scorul total indică nivelul de risc: sub 14 risc înalt, sub 12 foarte înalt. Planul de mobilizare monitorizează activitățile zilnice ale pacientului pentru prevenirea escarelor.
Drepturi de autor
© All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOCX, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd

Data si ora completarii: Secția

Nume/ Prenume: CNP: FO:


GRILA NORTON- Fişă de evaluare a riscului pentru escare
CRITERIU SCOR EVALUARE
STARE FIZICĂ 4=BUNĂ
3=MEDIE
2=MEDIOCRĂ
1=FOARTE REA
STARE 4=ALERT
MENTALĂ 3=APATIC
2=CONFUZ
1=STUPOARE
ACTIVITATEA 4=MOBIL, INDEPENDENT
3=AJUTOR LA MERS
2=STĂ SINGUR ÎN FOTOLIU
1=ZACE LA PAT
MOBILITATEA 4=COMPLETĂ
3=UŞOR AFECTATĂ
2=FOARTE LIMITATĂ
1=IMOBIL
CONTROL 4=CONTINENT
SFINCTERIAN 3=OCAZIONAL INCONTINENT
2=DES INCONTINENT
1=TOTAL INCONTINENT)
SCOR TOTAL=
PERSOANA CARE A REALIZAT EVALUAREA=
Nivelul riscului se obţine prin totalizarea scorurilor de la cele 5 criterii variabile şi în funcţie de valoarea
obţinută se aplică îngrijirile de prevenire a escarelor conform planului de actiune.
Scorul ≤14 indică risc înalt de dezvoltare escare. Scorul <12 indică risc foarte înalt.
Plan de mobilizare
Data Toaleta Schimbări de poziţii Plimbare
singu însoţit Cu mijloace
r de deplasare
locală general semişezând şezând D DL DLD DV
ă D S

Aceasta anexă a planului de îngrijiri cuprinde data , ora şi semnătura celui/celei care a efectuat toaleta
locală/generală, ora/iniţialele celui/celei care a realizat schimbările de poziţii (semişezând, şezând, decubit dorsal,
decubit lateral stâng/drept, decubit ventral) şi orele/iniţialele celui/celei care a supravegheat/ajutat la plimbarea
pacientului singur, însoţit sau cu mijloace auxiliare de deplasare

S-ar putea să vă placă și